Nu îți poți șterge pur și simplu contul de Instagram fără acces la cont. Ți ai uitat parola? Încearcă mai întâi să redobândești accesul. Dacă încă ești conectat pe un telefon sau pe un computer, nu te deconecta. Verifică din acel cont ce opțiuni ai. La ștergere, Instagram îți poate cere din nou parola sau poate verifica dacă acel cont îți aparține.
Alege mai jos situația ta și citește ce poți încerca mai întâi.
Ștergerea contului de Instagram: la ce acces mai ai?
Mai poți primi un mesaj de recuperare pe adresa de e mail sau pe numărul de telefon asociat? Atunci poți încerca să te conectezi din nou folosindu le. Consultă tabelul pentru a vedea de unde poți începe.
| Situația ta | Încearcă mai întâi acest lucru |
|---|---|
| Ești încă conectat pe telefon | Rămâi conectat și verifică dacă este deschis contul corect. |
| Încă poți folosi adresa de e mail sau numărul de telefon asociat | Solicită o parolă nouă prin recuperarea parolei. |
| Nu mai poți folosi adresa de e mail sau numărul de telefon | Verifică dacă mai ești conectat pe un alt dispozitiv și încearcă să îți recapeți accesul la adresa de e mail. |
| Ai folosit Facebook pentru conectare | Încearcă din nou dacă Instagram îți oferă această opțiune. |
| Altcineva ți a preluat contul | Securizează mai întâi adresa de e mail și apoi încearcă să îți recuperezi contul de Instagram. |
Atenție la diferența dintre aplicație și cont. Dacă ștergi doar aplicația Instagram de pe telefon, contul tău rămâne activ. De asemenea, acest lucru nu rezolvă problema parolei.
Ștergerea contului de Instagram când ești încă conectat
Instagram este încă deschis pe un telefon vechi sau într un browser? Folosește acel dispozitiv. Nu te deconecta și nu șterge aplicația cât timp nu ai o altă modalitate de conectare.
- Verifică numele de utilizator, mai ales dacă folosești mai multe conturi.
- Verifică dacă recunoști adresa de e mail și numărul de telefon asociate și dacă le mai poți folosi.
- Salvează fotografiile și celelalte date pe care vrei să le păstrezi.
- Caută din contul tău opțiunea de ștergere.
Explicația oficială despre ștergerea contului de Instagram menționează Centrul de conturi și opțiunea „dezactivare sau ștergere”, cu 30 de zile până la ștergerea definitivă. Perioada în care poți anula poate varia în funcție de regiune.
Prin urmare, respectă data și condițiile din confirmarea ta. Instagram îți cere o parolă pe care nu o știi? Oprește te și recuperează mai întâi accesul. Chiar dacă ești încă conectat, poate fi necesară o verificare suplimentară.
Nu găsești opțiunea de ștergere? Consultă explicația oficială de mai sus. Nu folosi un site care promite să îți șteargă contul în locul tău.
Ți ai uitat parola de Instagram? Recuperează mai întâi accesul
Potrivit ajutorului oficial pentru o parolă de Instagram uitată poți începe recuperarea parolei folosind numele de utilizator, adresa de e mail sau numărul de telefon.
Caută pe ecranul de conectare Instagram opțiunea pentru o parolă uitată. Textul poate fi diferit. Apoi urmează pașii afișați pe ecran.
- Introdu datele contului pe care vrei să îl ștergi.
- Aștepți un mesaj de e mail? Verifică și dosarul de mesaje nedorite.
- Alege o parolă nouă pe care nu o folosești nicăieri altundeva, chiar dacă intenționezi să îți ștergi contul după aceea.
- După conectare, verifică din nou numele de utilizator înainte să ștergi ceva.
Doar să îți știi numele de utilizator nu este suficient. Trebuie să poți finaliza și verificarea prin care Instagram stabilește dacă acel cont îți aparține.
Te poți conecta din nou prin Facebook?
Ai folosit anterior Facebook pentru a te conecta la Instagram? Încearcă din nou dacă vezi această opțiune pe ecranul de conectare. Un cont Facebook asociat nu înseamnă că această metodă va funcționa întotdeauna. De asemenea, nu înseamnă că poți omite verificarea parolei.
Ștergerea contului de Instagram fără acces la adresa de e mail sau la numărul de telefon
Nu poți primi un mesaj de recuperare? Verifică mai întâi dacă mai ești conectat undeva. De exemplu, numărul tău vechi de telefon nu mai funcționează, dar Instagram este încă deschis pe tabletă. Atunci poți începe de pe tabletă.
- Verifică telefonul vechi, tableta și browserul pe care le deții.
- Încearcă să recapeți accesul la adresa de e mail asociată prin furnizorul tău de e mail.
- Urmează celelalte opțiuni de recuperare, dacă Instagram le oferă.
- Verificarea nu reușește? Verifică ce ajutor suplimentar oferă Instagram în cadrul acelor pași.
Verificările pot fi diferite. Prin urmare, nu vei avea întotdeauna opțiunea de a realiza, de exemplu, un videoclip cu fața ta. Dacă nu poți demonstra că acel cont îți aparține, este posibil să nu poți efectua ștergerea din propriul cont.
Nu plăti pe nimeni care susține că poate ocoli această verificare. Nu distribui parole, coduri de recuperare sau linkuri de conectare. Cu un astfel de link, cineva poate obține acces la contul tău.
Ștergerea unui cont de Instagram piratat
Vrei să îți ștergi contul deoarece altcineva poate intra în el? Securizează mai întâi adresa de e mail. Dacă acea persoană îți poate citi mesajele, poate primi și mesajele prin care încerci să îți recuperezi contul de Instagram.
- Schimbă parola adresei de e mail dacă suspectezi că și aceasta a fost preluată.
- Activează, dacă este posibil, o verificare suplimentară la conectare, de exemplu folosind o aplicație de securitate.
- Începe recuperarea contului din aplicația Instagram sau din Centrul de ajutor oficial.
- După recuperare, verifică adresa de e mail și numărul de telefon asociate înainte de a solicita ștergerea.
Raportarea unui cont este altceva decât ștergerea propriului cont. Un cont fals pretinde că ești tu? Raportează problema. Nu încerca să te conectezi la acel cont.
Scrie că Instagram ți a suspendat contul? Acest lucru necesită alți pași. Citește mai departe despre un cont Instagram suspendat.
Ștergerea contului de Instagram sau dezactivarea temporară?
Vrei să poți reveni mai târziu? Alege atunci dezactivarea temporară: îți dezactivezi contul pentru o perioadă. Dacă vrei să renunți definitiv, alege ștergerea. Și pentru dezactivare ai nevoie de acces la cont. Prin urmare, aceasta nu este o modalitate de a ocoli o parolă uitată.
Vrei doar să nu mai derulezi pentru o perioadă? Poți dezactiva notificările sau poți să nu folosești temporar aplicația. Dacă ești conectat pe un singur dispozitiv, recuperează mai întâi accesul înainte să elimini aplicația.
Crezi că ți ai șters deja contul, dar nu știi sigur ce s a întâmplat? Citește ce poți face dacă ți a fost șters contul de Instagram.
Listă de verificare înainte de a ți șterge contul de Instagram
Poți accesa din nou contul? Verifică aceste aspecte înainte de a îl șterge:
- Contul corect: verifică numele de utilizator și fotografia de profil.
- Fișierele tale: păstrează fotografiile, videoclipurile și celelalte date pe care vrei să le păstrezi. Verifică și dacă poți deschide fișierele salvate.
- Alegerea ta: vrei să dezactivezi temporar sau să ștergi definitiv?
- Confirmarea: citește condițiile afișate pe ecran și notează data menționată.
- Copii în alte locuri: nu presupune că ștergerea elimină și capturile de ecran, mesajele redirecționate sau alte copii.
Vrei să începi mai târziu cu un cont nou, dar nu reușești să îl creezi? Citește de ce nu poți crea un cont nou de Instagram. Crearea unui cont nou nu îți șterge contul vechi. Dacă publici și conținut propriu, gama noastră de servicii pentru Instagram include pachete de urmăritori și aprecieri. Paginile produselor afișează cantitățile și prețurile disponibile.



