Vil du ikke længere have anbefalinger fra en YouTube kanal? Vælg ved en anbefalet video Anbefal ikke denne kanal. På den måde blokerer du ikke kanalen helt: Du kan stadig finde den via søgning eller et direkte link. Vil du blokere en kanal for dit barn? YouTube Kids har separate muligheder til det.
Læs nedenfor, hvilket valg der passer til dig, og hvad du kan gøre, hvis du ikke kan se muligheden.
Hvad mener du med at blokere en YouTube kanal?
Vil du se færre videoer fra en skaber, forhindre uønskede kommentarer eller bestemme, hvad dit barn kan se? Det kræver forskellige indstillinger.
| Hvad vil du? | Hvilken indstilling passer til det? |
|---|---|
| Færre videoer fra én skaber blandt dine forslag | Tilpas anbefalingerne for den kanal |
| Ingen uønskede kommentarer eller chatbeskeder | Indstillinger for kommentarer eller livechat |
| Blokér en kanal for dit barn | YouTube Kids’ blokeringsmuligheder |
| Begræns YouTube helt | Begræns adgang til appen eller websitet |
Indstillinger for kommentarer eller livechat ændrer altså ikke, hvilke videoer du får anbefalet. Vil du begrænse hele appen eller websitet? Læs videre om blokering af YouTube.
Lad være med at få en YouTube kanal anbefalet igen
Start med en anbefalet video på Startsiden eller under Se næste. Led derfor ikke kun efter valget på skaberens side.
- Kontrollér, hvem der har lagt videoen op. Se på kanalnavnet, ikke kun på titlen eller billedet.
- Åbn indstillingerne ved den anbefalede video. Vælg Anbefal ikke denne kanal hvis du ikke længere vil have forslag fra denne skaber.
- Kan du ikke se den mulighed? Prøv en anbefaling på Startsiden eller under Se næste. Led ikke videre efter det samme valg under et søgeresultat.
På din computer klikker du på indstillingerne, og på din telefon trykker du på dem. Placeringen og de tilgængelige valg kan variere. Kan du ikke finde muligheden? Se YouTubes vejledning til at tilpasse anbefalinger.
Overvej også, om du synes, at én video er irriterende, eller om du ikke længere vil se noget fra den skaber. Lad os sige, at du gerne ser madlavningsvideoer, men hele tiden får kampreferater fra en bestemt kanal anbefalet. Så passer et valg for den kanal bedre end at ændre hele din seerhistorik.
Hvorfor kan du stadig se en YouTube kanal efter blokering?
Med Anbefal ikke denne kanal tilpasser du dine forslag. Du fjerner ikke kanalen fra søgeresultaterne og blokerer ikke direkte links. Valget garanterer heller ikke, at kanalen forsvinder i alle situationer, hvor den næste video afspilles automatisk.
Ser du en uønsket video igen? Kontrollér så to ting:
- Hvor vises videoen? Et søgeresultat er noget andet end en anbefaling på din startside.
- Hvilken kanal har lagt videoen op? En anden skaber kan bruge det samme emne, den samme gæst eller et lignende billede.
En velkendt titel betyder altså ikke nødvendigvis, at YouTube ikke har behandlet dit tidligere valg.
Blokér en YouTube Kids kanal for dit barn
I YouTube Kids kan forældre blokere videoer og kanaler. En kanalblokering forhindrer kun videoer fra den pågældende kanal. Følg vejledningen til blokering i YouTube Kids.
Tag først den enhed, som dit barn ser videoer på. Kontrollér, om dit barn bruger YouTube Kids og ikke almindelig YouTube. Se derefter, hvilken kanal der har lagt den uønskede video op. Det hjælper dig med at vælge den rigtige kanal, hvis flere skabere lægger lignende videoer op.
Forestil dig, at du blokerer en kanal med uhyggelige tegnefilm. Det forhindrer ikke automatisk alle uhyggelige tegnefilm. Se derfor også på andre videoer, som dit barn støder på, og ikke kun på det ene kanalnavn.
Ryd tidligere valg for YouTube anbefalinger
Via Min aktivitet kan du slette din feedback: dine tidligere valg for Ikke interesseret og Anbefal ikke denne kanal.
Vil du kun se én video igen? Prøv først at søge efter titlen eller kanalen. Du behøver ikke straks at slette dine tidligere valg.
Vil du alligevel slette valgene? Læs bekræftelsen grundigt, før du fortsætter. Kontrollér, hvad der bliver slettet: Gå ikke ud fra, at du kun fjerner dit valg for én kanal. Sletning betyder heller ikke, at en bestemt video straks vises igen på din startside. Når din konto fungerer som ønsket, kan du se vores tjenester til YouTube og sammenligne pakker med abonnenter og visninger til din offentlige profil eller dit indhold.



